Paaspop


Met meer dan 17 verbluffende podia, 250 legendarische acts en een uitverkochte editie (90.000 bezoekers), start Paaspop in stijl ieder jaar het Nederlandse festivalseizoen.

Toezicht & Toegangscontrole
Crowd Management & Bewaking
Sensoring & Monitoring
Mobiele Centrale

Bijdrage vanuit CNTRL

Op Paaspop is CNTRL de spil in het crowd management. En meer.

Het terrein wordt voorzien van camera’s en andere sensoren, zodat tijdens de op- en afbouw het terrein beveiligd is tegen ongewenst bezoek.

Tijdens het evenement is er in de centrale post (CP) van CNTRL een helder overzicht voor de beveiliging, zodat de juiste beslissingen inzake crowdcontrol genomen kunnen worden.

Zo kan er gemonitord worden hoe druk het is in de belangrijkste tenten en kan er vanuit de CP gecommuniceerd worden met het publiek in de eventuele wachtrij wanneer een tent vol is.

Ook temperaturen en luchtvochtigheid in de diverse tenten worden gemeten en doorgegeven aan o.a. de medische diensten.  Vanuit de CP kunnen o.a. kachels worden aangestuurd of noodverlichting worden aangezet. De windmeter is vanaf het begin van de opbouw in de lucht. Intussen blijven we in contact met een weerstation voor een continu actueel weerbeeld.

Verder faciliteert CNTRL de samenwerking van Paaspop met partijen als Jads en Infosupport.

Zo heeft Infosupport hackathons op Paaspop gehouden met een crowd management gerelateerde opdracht en was Jads de spil in een experiment om gedrag van grote groepen te voorspellen.

Mooi om te zien hoe er op hoog niveau wordt samengewerkt, waarbij ontwikkeling en leren hand in hand gaat met de uitvoering.

Met dank aan o.a. Holland Security Group, Nox, Dwise, Infosupport, Sansa en Paaspop. Een mooi staaltje samenwerking.

 

Oplossing

Sterk in video analyses
Betrouwbare camera bewaking
Maatwerk op
locatie
Onderscheidend in Crowd Management

Behaald resultaat

CNTRL heeft de zeer brede crowdmanagement- en beveiligingsvraag bij Paaspop mogen invullen, daarin samenwerkend met andere aanwezige partners van het festival. De aangelegde infrastructuur kon daarna tevens ingezet worden voor andere projecten en metingen.

Contact opnemen